Дома > Вести > Вести од индустријата

Улогата на цревото за дупчење

2024-06-15

Црева за дупчењезаземаат основна позиција во операциите за дупчење, а нивната примена се рефлектира во неколку клучни врски:

1. Мост за пренос на кал: Како клучен медиум за пренос, цревата за дупчење се одговорни за прецизно транспортирање на калта за дупчење до работната точка. Калта не се користи само за отстранување на исечоци од карпи, туку и за ладење на дупчалката и одржување на стабилноста на ѕидот на бунарот, обезбедувајќи ја ефикасноста и безбедноста на операциите на дупчење.

2. Канал за пренос на течност и гас: Покрај калта,црева за дупчењеможе ефикасно да пренесува и други течности и гасови потребни во процесот на дупчење, како што се чиста вода и азот под висок притисок, кои исто така играат незаменлива улога во операциите на дупчење.

3. Столбот на системот за дупчење: Нацрево за дупчењене е само предавател на материјали, туку и поддржувач на целиот систем за дупчење. Ја поддржува инсталацијата и работата на механизмот за дупчење, гарантира дека целиот систем може да работи стабилно и ефикасно и обезбедува силна гаранција за непречен напредок на операциите на дупчење.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept